18 jan 2008

Jeugdheem Korendries krijgt erkenning

Het Jeugdheem Korendries, de lokalen van de chiromeisjes van Chiro St. Bartel, is erkend als sociaal-toeristisch verblijf door de Vlaamse Gemeenschap. De plechtige onthulling van het erkenningsschild als ‘Toerisme voor Allen’-verblijf werd vanavond plechtig onthuld.
De lokalen gelegen aan de Pelgrimsweg in het stadscentrum kunnen daardoor ook verhuurd worden aan andere jeugdbewegingen. Vorig jaar verbleven reeds 22 groepen in het jeugdheem voor een totaal van 3000 overnachtingen.

De afgelopen 8 jaar zijn er voor meer dan 47.000 euro aan investeringen gebeurd. Naast de vernieuwing van de keuken, dakgoten, vloeren, toegangspoort en de slaapvoorzieningen was de brandveiligheid de zwaarste investering voor de jeugdvereniging.

Dit jaar worden ook de ingangstrappen en betonnen afsluiting vernieuwd. De renovatie van de hoofdgang wordt aangedaan in 2010 dankzij subsidies van de stad Geraardsbergen.

De erkenning van jeugdheem Korendries is 5 jaar geldig en geldt onder voorwaarde dat tegen midden 2012 ook een nieuw sanitair blok operationeel is. De investeringen hiervoor worden op zo’n 50.000 euro geraamd.

Meer info: www.chirosintbartel.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background