25 okt 2009

Jeugdbewegingen vierden feest

Vrijdag werd de Dag van de Jeugdbeweging gevierd in heel België. In Geraardsbergen organiseerde de stedelijke jeugddienst voor de tweede keer ‘Move On’. Zo’n 200 jongeren, de meeste in uniform, kwamen genieten van optredens.

De Dag van de Jeugdbeweging is een samenwerking tussen acht jeugdbewegingen op nationaal niveau. Diegenen die in het uniform van de jeugdbeweging kwamen, kregen een gratis drankje. En het Jongeren Adviescentrum gaf de Geraardsbergse jeugd de kans om zat een parcours af te leggen. Dankzij een speciale bril kreeg je de indruk dat je dronken bent. Op die manier konden jongeren inzien wat de gevolgen van teveel drinken zijn.

“Het is maar normaal dat de jeugdbewegingen af en toe eens in de bloemetjes worden gezet”, zegt schepen van jeugd Bram De Geeter. “Zij zorgen er elk weekend voor dat honderdduizenden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een leuke en verantwoorde manier doorbrengen.

De schepen wil de Dag van de jeugdbeweging in Geraardsbergen volgend jaar opnieuw organiseren. Hij wil dat jaarlijks een andere jeugdbeweging het evenement vorm geeft.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background