18 okt 2009

Jaagpad krijgt eindelijk asfaltlaag

Sinds een drietal weken zijn voorbereidende werken aan de gang aan het Denderpad, vanaf de provinciegrens op de grens met Overboelare, richting Wallonië.

Tot de provinciegrens in Oost-Vlaanderen was het jaagpad langs de Dender al jaren gerealiseerd vanaf Dendermonde tot Geraardsbergen. Maar er ontbrak nog een drietal kilometer op Waals grondgebied tot de brug in Deux-Acren. Daar moet momenteel nog op een onverhard pad gefietst.

Het jaagpad vanaf de provinciegrens Oost-Vlaanderen tot Lessen zal aangelegd worden in beton en zal drie meter breed zijn. Dat zegt Claude Criquielion, schepen van sport in Lessen en ooit wereldkampioen wielrennen in Barcelona.

Het gemeentebestuur van Geraardsbergen is al jaren vragende partij voor de realisatie van dit stukje denderpad. Dit zal het ééndagstoerisme voor de steden als Geraardsbergen, Lessen en Ath zeker en vast ten goede komen. Nu ligt er tussen Lessen en Ath al een mooi fietspad langs de Dender van meer dan drie meter breed. Het is zelfs mogelijk om zo verder te fietsen langs Beloeil tot de Franse grens en dit via het kanaal van Blaton

De werken aan het jaagpad zijn in een voorbereidende fase en zullen volledig afgewerkt zijn in het voorjaar van 2010.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background