4 jun 2020

Intussen in… het Abdijpark

Er is de voorbije maanden goed doorgewerkt in het Abdijpark van Geraardsbergen. Het stadsbestuur wil het park omtoveren tot een aangename, speelse ontmoetingsplaats voor jong en oud. Dit met veel respect voor de belangrijke historische waarde.

Het Abdijpark werd deze week voor een groot deel ingezaaid, waarbij het belangrijk is dat de zones niet worden betreden. Het ganse Abdijpark is trouwens werfzone en mag voorlopig niet betreden worden.

We verhogen de biodiversiteit door aanzienlijke groenaanleg zoals bomen, struiken, planten en bloemen.

Communicatieambtenaar Steff De Vos

Deze week wordt de vijver leeggepompt (na opvang van het aanwezige visbestand) om het overtollige slib en alle ongewenste objecten te verwijderen. De vijver zal ook een volledig nieuwe look krijgen.

Ook de diverse constructies die de leerlingen van het Koninklijk Atheneum en het Sint Catharinacollege maakten, zijn voltooid. Binnen enkele maanden moet het park klaar zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background