20 feb 2018

Intensieve zorgen tijdelijk gesloten door schimmel

Voorlopig geen dienst Intensieve Zorgen meer in het ziekenhuis van Geraardsbergen.

Het ziekenhuis in Geraardsbergen heeft de dienst Intensieve Zorgen gesloten. Dat gebeurde nadat een vochtprobleem werd vastgesteld. Daarbij werd een schimmel aangetroffen. Uit voorzorg werd daarom meteen beslist de dienst te evacueren. Vier patiënten werden overgebracht naar een gewone kamer. Twee andere werden opgevangen in het ASZ in Aalst. “Door deze preventieve maatregelen liep geen enkele patiënt gevaar”, vertelde Dorien Buyst van het ASZ aan de MIG-redactie.

Hoe lang de dienst zal gesloten blijven, is nog niet duidelijk. Momenteel wordt de oorzaak van de vochtinsijpeling onderzocht en wordt bekeken welke maatregelen moeten genomen worden. De Intensieve Zorgen in Geraardsbergen werd drie jaar geleden volledig gerenoveerd. 

De schimmel aspergillus is voor gezonde mensen met een goed werkend immuunsysteem onschadelijk. Voor mensen met een onderdrukt immuunsysteem kan de schimmel wel gevaarlijk zijn en aanleiding geven tot een infectie die zich meestal manifesteert ter hoogte van de longen.

Patiënten die dringend intensieve zorgen nodig hebben zullen tijdens de sluiting van de dienst worden opgevangen op campus in Aalst of in een van de omliggende ziekenhuizen. Wie vragen heeft kan contact opnemen met het nummer 053/ 76 46 76.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background