21 okt 2008

Inschrijvingen Grabbelpas van start

Net als de voorbije zomervakantie vindt er in de herfstvakantie opnieuw een Grabbelpaswerking plaats in jeugdcentrum De Spiraal. De grabbelpas is een soort ‘abonnement’ op allerhande activiteiten die georganiseerd worden door de jeugddienst. Voor 4 euro krijg je een Grabbelpas en daarmee kan je meedoen aan allerhande spelletjes, filmvoorstellingen, sportactiviteiten, knutselnamidagen, etc. Er wordt soms nog een kleine bijdrage gevraagd, afhankelijk van de activiteit.
“Er zijn deze keer zelfs heuse workshops voorzien om clown te worden of om percussie te leren spelen” zegt jeugdschepen Bram De Geeter. Kinderen van het vierde tot het zesde leerjaar mogen zich aan een Haloween-bosspel verwachten.

Het pasje is een uitvinding van de Vlaamse overheid en kan dus ook buiten Geraardsbergen gebruikt worden. De Grabbelpaswerking is toegankelijk voor alle kinderen van 3 tot 12 jaar. De deelnemende kinderen worden ingedeeld in drie leeftijdsgroepen. “Belangrijk is wel te vermelden dat kinderen de Grabbelpas vooraf moeten aankopen en ook ingeschreven moeten worden”, aldus de jeugdschepen, “dat kan in jeugdcentrum De Spiraal, woensdag 22 oktober vanaf 15u. Daarna kan het ook, tijdens de openingsuren van de jeugddienst. Er is per activiteit een maximaal aantal deelnemers voorzien.

Dit intiatief kadert in de inspanningen die de stad doet om ouders met kinderen zoveel mogelijk opvangmogelijkheden te bieden tijdens de zomervakantie. De Geeter: “Wij weten maar al te goed dat de schoolvakanties qua opvang voor heel wat mensen een moeilijke periode is. We hopen dat we op deze manier de gezinnen wat kunnen ontlasten.”

Meer informatie kan je verkrijgen op www.despiraal.be/grabbelpas, speelplein@geraardsbergen.be of via 054/ 43 45 36. De openingsuren van JC De Spiraal vind je ook op www.despiraal.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background