6 dec 2010

Inbrakenplaag in Geraardsbergs stadscentrum

Er is het afgelopen weekend in verschillende wagens en handelszaken ingebroken in het stadscentrum van Geraardsbergen.

Zaterdagavond werden ter hoogte van de parking Ezelberg te Geraardsbergen de ruiten ingeslagen van 5 geparkeerde voertuigen. Alle voertuigen werden doorzocht, uit één voertuig werden de boorddocumenten ontvreemd, uit een ander voertuig werd een GPS gestolen.

Zondag werd in de Penitentenstraat te Geraardsbergen de ruit ingeslagen van een voertuig. In de Brugstraat en Reepstraat te Geraardsbergen werd ingebroken in een winkel. In beide gevallen is het nadeel niet bekend.

Langsheen de Vesten werden zondagnacht een GPS gestolen uit een geparkeerde wagen. Ook op de parking in de Abdijstraat te Geraardsbergen werd ingebroken in een
geparkeerde auto. Aan de Zonnebloemstraat in Geraardsbergen werden de ruiten van vier geparkeerde vrachtwagens ingeslagen, er is nog geen nadeel gekend.

Naar aanleiding van het aantal inbraken in voertuigen in het stadscentrum zal de lokale politie extra toezicht houden. De politie geeft ook enkele tips mee:

– laat geen waardevolle spullen zoals GPS, gsm, handtassen enzovoorts achter in je voertuig
– laat ook geen rugzakken of sporttassen achter in je voertuig, de inhoud is misschien waardeloos, maar dat weet een potentiële dief niet
– neem boorddocumenten in de mate van het mogelijke uit het voertuig, ook als je gaat winkelen
– zet je handschoenenkastje open, zodat de potentiële dieven zien dat er geen buit te rapen valt

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background