26 nov 2005

ILVA niet goed bezig volgens Groen!

Groen! Geraardsbergen-Lierde is van mening dat ILVA niet goed bezig is.


Naar aanleiding van het recente jaarverslag van de afvalintercommunale Land Van Aalst staken een aantal progressieve gemeenteraadsleden de koppen bij elkaar. Zij stellen vast dat het afvalbeleid van ILVA faalt op heel wat vlakken en wensen daar dan ook enige bedenkingen bij te maken.

Zo is er te weinig preventie, een grotere afvalberg en dus meer winst voor ILVA, aldus Groen!. LEEF!, Groen! en ZAP eisen dat het overtollige geld terug naar de gemeenten vloeit, die dit geld moeten gebruiken om aan preventie en sensibilisering te doen en dat ILVA zijn overschot aanwendt voor méér preventieve acties.

Verder vindt men de containerparken te duur en te omslachtig zijn om te betalen én zijn de wegingen niet precies.

Aan het containerpark van Geraardsbergen doen zich nog steeds verkeersproblemen voor doordat langs beide zijden van de smalle weg wordt aangeschoven en zo het doorgaand verkeer gehinderd wordt, het ritsen tussen de linkse en rechtse file loopt vaak fout doordat de file richting Geraardsbergen vaak groter is zodat ze langer dienen aan te schuiven. Ook het uitlezen van de identiteitskaarten verloopt niet van een leien dakje.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Vals alarm


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background