9 dec 2009

Ideeënhuis krijgt opknapbeurt

Het Ideeënhuis in Geraardsbergen wordt binnenkort gerenoveerd. In het pand langs de Vredestraat vinden er geregeld culturele activiteiten plaats. “Het dossier voor de renovatiewerken heeft al een hele weg afgelegd”, zegt Marcel De Sloovere van het ideeënhuis. “Volgende week komt een erfgoedconsulente het pand bekijken, waarna we kunnen uitkijken naar de renovatiewerken.”

Het ideeënhuis was één van de voormalige woningen van de familie Spitaels. Een familie die in de 19de eeuw heel wat macht had in Geraardsbergen. Vooral in de gevels van de woningen, waaronder het ideeënhuis, werd telkens erg veel geïnvesteerd. Het ideeënhuis is een klasseerd en beschermd gebouw.

Na de renovatiewerken is het de bedoeling, zowel achteraan als op de zolderverdieping, een tentoonstellingsruimte in te richten. Het voorste gedeelte van het pand blijft behouden voor kleinschalige projecten zoals vergaderingen en infoavonden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background