10 jan 2010

Hunnegem heropend

Zondag is het bezinnings-, educatief en cultureel centrum Onze Lieve Vrouw van Hunnegem geopend.

Voor heel wat inwoners van de stad Geraardsbergen roept de site heel wat herinneringen op aan hun schooltijd. Maar Hunnegem is ook de bakermat van Geraardsbergen.

Ondanks de weinig gunstige weersomstandigheden en de aanhoudende vrieskou, kwamen zondag ruim 350 geïnteresseerden opdagen.

Toen de laatste zusters vorig jaar het klooster van Hunnegem verlieten, rezen er vragen over wat er met de gebouwen zou gebeuren. De voormalige eigenaar wou dat de gebouwen in dienst zouden staan voor anderen.

“Het opzet blijft om, met respect voor de Benedictijnse leefregel en vanuit een christelijk-ethische visie, kwalitatief hoogstaande dienstverlening te verschaffen op diverse sociale terreinen rond onderwijs, sociale doelstellingen voor jongeren, volwassenen en ouderen, rond cultuur en informatieverstrekking en bezinning”, zegt initiatiefnemer David Larmuseau.

De afgelopen maanden is heel wat geïnvesteerd in een aantal noodzakelijke herstellingen en vernieuwingen. Zo kreeg de school nieuwe leidingen voor elektriciteit en water water. Ook de verwarmingsinstallatie werd vernieuwd.

De initiatiefnemers willen de komende maanden verder werken aan de uitbouw van het centrum. Naast enkele noodzakelijke renovaties, wordt ook nagedacht worden over concrete activiteiten die georganiseerd kunnen worden. Nu al is er een permanente tentoonstelling over het leven in Hunnegem. In de toekomst zal deze afgewisseld worden met thema-tentoonstellingen, culturele activiteiten, concerten, enz.

Wie interesse heeft om van de infrastructuur gebruik te maken of mee te helpen als vrijwilliger, kan contact opnemen met de initiatiefnemers Frans Verleysen (0477/ 55 56 58) en David Larmuseau (0486/ 54 42 85).

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background