21 mrt 2023

Houtafdeling Sint-Catharinacollege bijna volledig in het nieuw

Het Sint-Catharinacollege kocht recent nieuwe machines aan voor zijn houtafdeling: een freesmachine, een kantenlijmmachine, een vlakschaafmachine, een langgatboormachine en een vandikteschaafmachine.

Met deze investering wil de school inspelen op de vraag van de sector.
Directeur Filip Santens:

Deze investering gebeurde naar aanleiding van de invoering van nieuwe eindtermen in de 3de graad en van de modernisering van het secundair onderwijs.
Die modernisering creëerde nieuwe mogelijkheden. Het Sint-Catharinacollege koos volop voor de omvorming van de richting ‘algemene houtbewerking’ naar de richting ‘Binnenschrijnwerk en interieur’.
Dit heeft tot gevolg dat er heel wat nieuwe moderne conventionele en computergestuurde machines nodig zijn om de leerplandoelstellingen te bereiken.”

Tevens werkt het Sint-Catharinacollege mee aan de invulling van de knelpuntberoepen en aan de voorbereiding van de leerlingen op de arbeidsmarkt.
Schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont kreeg een rondleiding in de vernieuwde houtafdeling en kon kennismaken met de leerlingen en leerkrachten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background