25 nov 2017

Hogere luchtvervuiling in stadscentrum Geraardsbergen

Moeten we ons zorgen maken over de hogere waarden fijn stof in het stadscentrum van Geraardsbergen? 

De luchtvervuiling in Oost-Vlaanderen is alarmerend hoog. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Antwerpen. Daarbij werden bladstalen van aardbeiplanten onderzocht. De ijzerhoudende fijnstofdeeltjes zijn vooral in de stedelijke gebieden erg hoog.

In Geraardsbergen viel de hoeveelheid fijnstofdeeltjes goed mee. Enkel langs de Astridlaan en in enkele straten in het stadscentrum lagen de waarden hoger. De onderzoekers pleiten voor een zone 30 in alle dorpskernen en maximaal 90 km per uur op autosnelwegen rond stedelijke gebieden.

Fernand Van Trimpont gaf zaterdagochtend toelichting bij de resultaten. Dat kan je hieronder herbeluisteren. Op 11 december organiseert de stad Geraardsbergen een brainstorm voor alle inwoners die willen nadenken over welke acties de stad kan nemen om de hoeveelheid fijn stof te verlagen. 

De gedetailleerde cijfers:

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background