13 mei 2010

Hoffelijkheidskaart voor stadscentrum

Sarah De Backer, gemeenteraardslid bij Open VLD in Geraardsbergen, wil graag een hoffelijkheidskaart invoeren in het stadscentrum.
De kaart wordt uitgereikt aan elke handelaar in de stad. Wanneer een leverancier komt laden en/of lossen wordt de kaart doorgegeven. Deze wordt dan geplaatst als een soort parkeerkaart voor de vrachtwagen.

Volgens Sarah De Backer wordt het systeem reeds enkele jaren gebruikt in andere steden. “Vele handelszaken in de stadskern moeten op regelmatige tijdstippen worden bevoorraad, maar niet elke handelaar heeft de luxe qua parkeervoorzieningen”, zegt De Backer. “Dubbel parkeren is vaak niet enkel een makkelijke, maar ook vaak een noodzakelijke uitweg voor de leverancier. Door het gebruik van een hoffelijkheidskaart, hoeft men bij serieuze verkeershinder enkel de voorruit te inspecteren, de desbetreffende handelszaak binnen te gaan en dan kan de bestuurder onmiddellijk zijn lichte of zware vrachtwagen of transportmiddel verplaatsen.”

Sarah De Backer wierp haar voorstel dinsdag op de gemeenteraad. Schepen van Middenstand & Lokale Economie Martine Duwyn wil het voorstel verder uitwerken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background