9 mei 2009

Hoe zit het met Idefics?

De Europese Unie is bezig met een grootschalige studie ter preventie van obesitas en overgewicht bij kinderen tussen 2 en 8 jaar. Geraardsbergen is door de unfriversiteit van Gent gekozen om mee te doen aan dit project.

In 2007 werden 1000 Geraardsbergse kinderen tussen 2 en 8 jaar onderzocht. Daarbij werden metingen uitgevoerd omtrent hun voeding, sociale leefomstandigheden en hun gezondheidsgedrag.

Eind 2009 is er opnieuw een onderzoek bij identiek dezelfde kinderen. Ondertussen heeft de werkgroep in Geraardsbergen gesensibiliseerd en acties uitgewerkt om kinderen gezonder te doen leven. Zo werd op sportkampen de snoep- en drankautomaat geledigd en opgevuld met fruit en water, was de sappentrapper op verschillende plaatsen in Geraardsbergen te spotten en werden er fruitpaketten uitgedeeld aan kansarmen. Benieuwd of het Idefics project de Geraardsbergse jeugd gezonder gemaakt heeft.

Zaterdagnamiddag was er ook een Idefics gezinsdag aan de Dender. Kinderen konden er op een ludieke manier kennis maken met Idefics.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background