1 dec 2009

Hoe goed scoren de burgemeesters en het beleid?

De legislatuur voor alle burgemeesters in Vlaanderen zit halfweg. De krant Het Nieuwsblad organiseerde een enquête waaruit alle burgemeesters en gemeentebesturen in Vlaanderen een score op 10 krijgen.


Luc Deneyer

In onze regio scoort burgemeester Luc Deneyer (CD&V) uit Bever het best met 7,4/10. Hij wordt ook het best geëvalueerd als burgervader (8,7/10). Het beleid in Bever haalt een score van 7,7/10.


Pierre Deneyer en Marc De Brakeleer

CD&V burgemeesters Pierre Deneyer uit Galmaarden en Marc De Brakeleer uit Galmaarden zijn aan elkaar gewaagd met 7,2 en 7,1 op 10.


Freddy De Chou

Geraardsbergs burgemeester Freddy De Chou (Sp.a) krijgt een 6,2/10. Bij een eerdere enquête in 2006, met toenmalig burgemeester Guido De Padt (Open vld), was die score gelijk. Het beleid in Geraardsbergen gaat er volgens de enquête op vooruit voor buitenschoolse opvang, speelpleinwerking en betaalbare woningen. De integratie van migranten gaat er op achteruit. Voor ‘werken en ondernemen in eigen streek’ scoort Geraardsbergen het slechtst in de hele Denderregio.

Lierde behaalt, in vergelijking met 3 jaar geleden, een status-quo. Al zijn ook hier de betaalbare woningen, buitenschoolse opvang en speelpleinwerking er op vooruit gegaan. Ook het aanbod aan sport en cultuur wordt door de ondervraagden in Lierde positief bevonden.

Galmaarden wordt negatief bevonden voor het aantal snelheidscontroles dat er te weinig gebeuren. In Bever gaan vooral het aantal parkeermogelijkheden er op vooruit.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background