fbpx
21 nov 2019

Hoe gezond is jouw grond?

Het Vlaams agentschap voor afval- en bodembeleid OVAM trapte vorige week in Vlaanderen de campagne ‘De Grote Grondvraag’ op gang met als doel vervuilde of risicogronden op te sporen en terug gezond te maken. Alle grondbezitters kunnen informatie opzoeken over de grond waarop hij woont of werkt.

Op de website van De Grote Grondvraag (degrotegrondvraag.be) kan iedereen zien of je al dan niet op een risicogrond woont. Indien dat het geval is, dan geeft OVAM stap voor stap aan wat je moet doen om de grond terug gezond te maken.

Uit een inventaris van de OVAM blijkt dat er in Vlaanderen 85.000 risicogronden met een verhoogde kans op vervuiling liggen. De helft van deze gronden is nog nooit onderzocht. Een risicogrond is een grond waarop vervuilende activiteiten worden of werden uitgevoerd. Door het verhoogd risico op bodemverontreiniging is een bodemonderzoek nodig. Dat betekent echter niet dat er ook sprake is van bodemverontreiniging. Een oriënterend bodemonderzoek kan daar uitsluitsel over geven.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background