28 mrt 2006

Hevige regenval erkend als ramp

Tijdens het voorjaar en de zomermaanden 2005 werd het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen zeven maal getroffen door uitzonderlijke weersomstandigheden.
Deze rampen werden op de Ministerraad van 24 februari als rampen erkend. Ook de hevige regenval van 10 en 11 september 2005 in Geraardsbergen werden erkend als ramp.

Zowel particulieren als rechtspersonen die door de ramp schade geleden hebben, kunnen een dossier bij de dienst Rampenfonds indienen om een eventuele financiële tegemoetkoming te bekomen en dit ten laatste op 30 juni 2006.

Het Rampenfonds en de betrokken gemeentebesturen willen benadrukken aan de getroffenen om niet te wachten met het indienen van hun aanvraag tot 30 juni 2006, maar zo spoedig mogelijk hun dossier in te dienen. De gemeenten beschikken over de formulieren voor het indienen van een aanvraag. Bovendien heeft iedere gemeente een ambtenaar aangeduid om de geteisterden te helpen en te begeleiden bij het samenstellen van hun dossier.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background