20 okt 2017

Het gaat goed met de jeugdbewegingen in Geraardsbergen.

Ledenaantal jeugdbewegingen in stijgende lijn.

Het gaat goed met de jeugdbewegingen in Geraardsbergen. Het ledenaantal ging er sinds 2013 op vooruit met 16%. Ondertussen zitten er zo’n 900 kinderen in een jeugdbeweging.

Vorige zondag vestigde KSA Geraardsbergen een persoonlijk record. Liefst 192 leden kwamen afgezakt naar het lokaal in Onkerzele.

Onlangs kwamen er twee nieuwe erkende verenigingen bij: Ejong (Evangelische jongeren) en Jeugd Rode Kruis.

Schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont vindt het eveneens belangrijk dat het jeugdbewegingsleven in de deelgemeenten in stand wordt gehouden. Zo dreigde de werking van Chiro Elegast in Idegem verloren te gaan door een leidingstekort.

“Dit werd opgelost door te zorgen voor een samensmelting met Chiro Regenboog uit Nederboelare”, zegt Van Trimpont.

“De jeugddienst en jeugdraad zorgen voor een versterking en betere samenwerking tussen de verschillende jeugdbewegingen. Er wordt hard gewerkt rond ecologie en duurzaamheid. Zo kreeg iedereen een ‘duurzame’ brooddoos.” (foto)

De stad ondersteunt de werking van de verenigingen door pedagogische begeleiding en subsidies. Deze worden verdeeld aan de hand van criteria als duurzaamheid, laagdrempeligheid, frequentie en ledenaantal. 

Ook gezinnen die het wat moeilijker hebben worden financieel ondersteund, want het is belangrijk dat niemand uit de boot valt”, besluit de schepen.

“Naast spel en tijdverdrijf is het jeugdbewegingsleven vooral een leerschool voor het leven.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background