14 nov 2018

Het Alternatief wil alcoholscan in Geraardsbergse horeca

Op de Geraardsbergse gemeenteraad werd het horecabeleidsplan voorgesteld.

Dinsdag werd op de Geraardsbergse gemeenteraad het horecabeleidsplan voorgesteld. Naar aanleiding hiervan stelde gemeenteraadslid Bourlau (Het Alternatief) voor om de alcoholscan te introduceren bij de horeca uitbaters. “Met dit apparaat kan men nauwkeurig de alcoholintoxicatie opmeten na een kroeg- of restaurantbezoek. Via een subsidies en op vrijwillige basis kan de stad de uitbaters de kans geven dergelijk toestel aan te kopen”, aldus Bourlau. Eerder dit jaar werd al een alcoholtester geïnstalleerd aan jeugdcentrum De Spiraal.

Geraardsbergs schepen van economie Véronique Fontain neemt het voorstel mee en bekijkt de mogelijkheden die er zijn om de scans nog meer in Geraardsbergen te introduceren. “Hoe dan ook zijn we zeer tevreden dat het raadslid met ons meedenkt naar middelen om zoveel mogelijk mensen die dronken zijn, vanachter het stuur te houden. Zodat we het aantal verkeersslachtoffers ten gevolge van alcohol nog lager kunnen krijgen. Vandaag zijn dat er in Vlaanderen 2 per dag.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background