14 okt 2017

‘Het Alternatief’, nieuwe beweging voor verkiezingen in Geraardsbergen

Eén jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen pakt Stéphan Bourlau uit met een nieuwe ‘beweging’.

‘Het Alternatief’, dat wordt de naam van de nieuwe beweging waarmee Stéphan Bourlau naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Geraardsbergen, los van moederpartij Vlaams Belang. Bourlau neemt liever het woord ‘beweging’ in de mond omdat hij vindt dat de mensen de laatste jaren een slecht gevoel krijgen bij het woord ‘partij’. Hij verwijst hiermee naar de graaicultuur in het huidige politieke landschap. 

Bourlau wil met zijn nieuwe rechtse ‘beweging’ een alternatief bieden voor de traditionele partijen en inzetten op lokale thema’s.

“Wij zijn geen protestbeweging”, zegt de lijsttrekker. “Deze nieuwe beweging met onze eigen unieke ideeën staat voor een mentaliteitswijziging op plaatselijk niveau en zal een rechtlijnige rechtdoor-rechtaan politiek voeren. Onze mening is dat de politiek naar de burgers moet luisteren en niet omgekeerd. Wij beogen ons steentje bij te dragen om de stad en onze burgers welvarender te maken op alle vlakken.”

Over de programmapunten is weinig bekend omdat deze nog kunnen wijzigen naargelang het beleid van de meerderheidspartijen, en om te vermijden dat standpunten worden overgenomen. Dierenwelzijn zal wel een aandachtspunt zijn.

Er zijn wel al enkele nieuwe kandidaten voorgesteld zoals Bourlau’s goede vriend Dirk Krikilion (57), oud-wielrenner en bodybuilder. Andere namen zijn Erwin De Clercq (60), Luc Van Snick (61) en Deborah Mangelinckx (26). 

Opvallende aanwezige op de persconferentie zaterdagmiddag was OCMW-raadslid Paul De Prez. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was hij kandidaat voor Open Vld. Zijn lidmaatschap werd daar niet verlengd.

Of er  mandatarissen van andere partijen de overstap zullen wagen is voorlopig koffiedik kijken. Ook De Prez wou nog niet bevestigen.

 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background