22 nov 2006

Herstructurering VW heeft ook gevolgen in Z-O-Vlaanderen

Herstructurering Volkswagen Vorst heeft ook gevolgen voor werknemers uit Zuid-Oost-Vlaanderen. Een eerste voorzichtige raming geeft aan dat een 1500-tal jobs van inwoners uit onze regio in gevaar zijn.

Het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen coördineert het socio-economisch overleg en het arbeidsmarktoverleg in de regio. In samenspraak met de regionale sociale partners wil het Streekoverleg, in het verlengde van de maatregelen die de Vlaamse of Federale overheden zullen nemen, ondersteunende acties uitwerken naar deze doelgroep (tewerkstellingscel). Door het aanspreken van de netwerken van werknemers- en werkgeversorganisaties hopen ze, zonder valse hoop te creëren, een snel overzicht te krijgen van openstaande vacatures waarvoor de VW-werknemers in aanmerking zouden kunnen komen.

Hoewel vermoed wordt dat het sociaal overleg omtrent de herstructurering enige tijd in beslag zal nemen, dient de actie nu al voorbereid te worden vinden ze. Het voorstel van dit ondersteunend  initiatief van het Streekoverleg is gisteren ook aan de bevoegde Vlaamse en Federale overheden overgemaakt.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background