26 jan 2006

Heldendaad bij woningbrand

Vanochtend omstreeks 7u30 werd de brandweer van Geraardsbergen gealarmeerd voor een woningbrand in de Gaverstraat in Overboelare.

Bij aankomst sloegen de vlammen reeds door een venster op de bovenverdieping. Daarop werd meteen beslist om algemeen alarm te melden. Verschillende brandweerploegen snelden ter plaatse. Ook de ziekenwagen kwam ter plaatste.
Een bejaarde vrouw en een kindje van 2,5 jaar werden bevangen door de rook. Zij kregen ter plaatse zuurstof toegediend en werden voor verdere controle afgevoerd naar het ASZ in Geraardsbergen.

De hulpbehoevend bejaarde vrouw hoorde plots een knal afkomstig van de bovenverdieping waar op dat ogenblik nog een kind lag te slapen. Daarop verzamelde ze al haar krachten en redde het kindje die lag te slapen op een kamer net naast de vuurhaard. Door haar heldendaad werd een drama voorkomen.

Door snel optreden van de Geraardsbergse spuitgasten bleef de schade beperkt tot het bovenste verdiep. Er is ook heel wat water en rookschade. De aanpalende woningen bleven gespaard.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Bewonersrecord


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background