18 dec 2010

Heemkunde Oost-Vlaanderen noemt Dierkosttoren ‘geslaagde restauratie’

De renovatie van de Dierkosttoren in Geraardsbergen heeft het label “geslaagde restauratie” gekregen. Dat gebeurde door de organisatie “Heemkunde Oost-Vlaanderen” die zowat 50 verenigingen voor lokale geschiedenis overkoepelt.

De Dierkost in Geraardsbergen is één van de oudste delen van de stadsomwallingen van Geraardsbergen en werd in 2009 gerestaureerd. Op de linker foto zie je hoe de Dierkosttoren er voor 2008 uitzag, de rechter foto geeft hem weer hoe deze er nu uitziet.

een blik binnen in de vernieuwde Dierkost

Tijdens het jaarlijkse geschiekundig treffen van Gerardimontium overhandigde voorzitter Marc Van Trimpont de mooi ingelijste foto en oorkonde af aan schepen Erwin Franceus, verantwoordelijk voor stadskernherwaardering.

Anne-Marie Vanden Herrewegen en Louis De Cock

Gerardimontium, de Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis, kent ieder jaar het Eremerk Graaf Boudewijn toe aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt of maken op vlak van de verspreiding van de kennis van het lokaal verleden. De laureaten voor 2010 Louis en Anne-Marie De Cock-Vanden Herrewegen en Geert Van Bockstaele ontvingen op 14 november hun mooi ingelijste onderscheiding in het Geraardsbergse stadhuis.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background