2 apr 2010

Guilleminlaan wordt zondag één grote parkeerplaats

Zondag doorkruist de 94ste editie van de Ronde Van Vlaanderen door Geraardsbergen en Galmaarden.

In Geraardsbergen duiken de renners de stad in via de Oudenaardsestraat, rijden over de spoorwegbrug en over de Denderbrug richting Markt en Vesten, om via de Muur en de Kapelmuur de top te bereiken. De afdaling gaat langs de Onkerzelestraat en de Brusselsestraat. Na de beklimming van de laatste heuvel, de Bosberg in Galmaarden, gaat het pijlsnel richting finish in Meerbeke.

Ook dit jaar wordt op de Vesten van Geraardsbergen een Rondedorp georganiseerd. In deze gratis toegankelijke feestzone kan je met een hapje en een drankje de wedstrijd volgen op een megagroot tv-scherm.

De doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Geraardsbergen trekt jaarlijks massa’s bezoekers. Daarom werd beslist om, naast de parkings op de P-route aan de rand van de stad, een grote extra parking te voorzien op de Guilleminlaan. Deze zal op 4 april, tussen 10 en 19 uur, gedeeltelijk ingericht worden als parking. Het deel tussen de Pachtersstraat en de Buizemontstraat zal eenrichtingsverkeer worden (in de richting naar het station, dus naar beneden). Dit schept de ruimte om aan één zijde schuin te parkeren en aan de andere zijde op één rij.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background