14 jun 2010

Guido De Padt verliest plaats in de Senaat

De federale verkiezingen zorgden voor een politieke aardschok in België. Door de nederlaag van Open Vld verliest Geraardsbergenaar Guido De Padt zijn plaats in de Senaat.

“Ik ben wel heel blij met onze score in Geraardsbergen”, zegt De Padt. “Op de  Senaatslijst behouden wij het resultaat van 2007 (25%) en behaal ik 3.484 voorkeurstemmen. Hoewel ik persoonlijk een goede federale uitslag behaal (bijna 47.000 stemmen), ben ik inderdaad niet rechtsreeks verkozen. Door de werking van de kopstemmen, gaan de zetels naar andere kandidaten die minder stemmen behaalden, maar dat is nu eenmaal het gevolg van de wetgeving ter zake.”

De Padt kijkt nu uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Tot dan blijft hij OCMW voorzitter en schepen van ondermeer Toerisme en Cultuur.”Verder werken voor Geraardsbergen en zijn bevolking is nu de boodschap”, besluit De Padt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background