14 okt 2018

Guido De Padt opnieuw burgemeester in Geraardsbergen

Dat werd bevestigd aan de MIG redactie. 

Guido De Padt wordt opnieuw burgemeester van Geraardsbergen. Dat heeft hij bevestigd aan de MIG redactie. De Padt treedt opnieuw in een coalitie met CD&V. 

Open VLD behaalde 12 zetels en CD&V 9 zetels in de gemeenteraad. Wie precies welke schepenambt voor zijn of haar rekening zal nemen, wordt pas komende week bekend gemaakt. Wat wel al duidelijk is, is dat er slechts 7 schepenen zullen bevoegd zijn in Geraardsbergen. Dat maakt het aantal kansmakers nog kleiner.

Op basis van het aantal voorkeurstemmen zijn voor CD&V Fernand Van Trimpont, David Larmuseau en Veerle Mertens zo goed als zeker van een schepenambt. Bij Open VLD krijgt burgemeester Guido De Padt mogelijks het gezelschap van huidige schepenen Kristin Vangeyte en Véronique Fontaine. Caroline De Padt kan wettelijk gezien geen plaats krijgen in het stadsbestuur, omwille van de familieband met haar vader. Dus komt schepen Ann Panis in het vizier. Benieuwd of CD&V een vierde zetel opeist voor bijvoorbeeld Rudy Frederic. Zo niet kan Martine Duwyn schepen blijven. 

Wordt vervolgd…

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background