13 jan 2011

Grotestraatbrug opnieuw omhoog

De Grotestraatbrug in Geraardsbergen is opnieuw omhoog gehaald door het hoge peil van de Dender. Enkel voetgangers kunnen de brug oversteken.

Eind november werd de Grotestraatbrug ook lange tijd omhoog gehaald. Toen liep er zelfs water in de brugkelder wat er voor zorgde dat de motoren voor het ophalen van de brug defect raakten. Reservemotoren hebben de brug nu opnieuw omhoog getrokken.

Door de aanhoudende regen is het waterpeil in Geraardsbergen opnieuw kritiek. De crisiscel van Geraardsbergen houdt de toestand nauwgezet in het oog en is te bereiken via 054 43 43 35.

Momenteel zijn er nog geen woningen bedreigd. Volgens de overstromingsvoorspeller van VMM dreigen er  Langs de Molenbeek Zandbergen kritieke overstromingen (o.a.de Jan de Coomanstraat en Vloerzegemstraat). De brandweer neemt volop maatregelen om de meest kritieke punten te beschermen.

UPDATE 14u20:

Momenteel is het waterpeil van de Molenbeken stabiel of dalend (bv bovenloop Molenbeek aan Gemeentestraat).
Aan de Dender stijgt het water nog lichtjes. Er wordt niet verwacht dat dit nog lang zal stijgen, maar het is nog af te wachten hoe het water dat nog toekomt van de Marke het waterniveau zal beïnvloeden.

In Galmaarden werd de gemeentelijke rampenfase afgekondigd. Inwoners kunnen er terecht op het nummer 0477 59 50 24.

In Lierde werd enkel de Breebijl in Deftinge afgesloten voor het verkeer.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background