9 feb 2010

Grote werken in De Gavers

Een winterwandeling door het domein De Gavers in Onkerzele bewijst dat tijdens de koude wintermaanden niet stilgezeten wordt. Heel veel bomen werden gekapt en een bouwfirma is gestart met het metselwerk van een nieuw gebouw voor botenverhuur.

Langs de lange dreef, die de Kampstraat met de Gaverplas verbindt, werden tientallen kaprijpe populieren gerooid.

Oudere bezoekers weten nog dat er bij de opstart van het domein De Gavers een toegangsweg was langs deze dreef naar de vijver. “De 350 populieren die gekapt werden op het hele domein zullen vervangen worden door inheemse bomen zoals eik, es en wilgen,” zegt woordvoerster Liesbeth Cock. “De volgende weken zullen er jonge inheemse boompjes aangeplant worden. Het is niet de bedoeling dat de dreef in de Kampstraat nu zal gebruikt worden als toegangsweg naar het domein. Het blijft een aardeweg voor de landbouwers.

Een aannemer is ondertussen gestart met de bouw van een opslagruimte voor watersportmateriaal naast de Gaverplas. Als de weersomstandigheden de volgende weken meezitten, zal dit project gerealiseerd zijn tegen eind mei, begin juni. Het oude groene gebouw, waar nu surfplanken, pedalo’s en kano’s in opgeborgen liggen, zal afgebroken worden.

Het grasveld van het domein wordt momenteel nog ontsierd door een aftandse witte tent. Die wordt eind dit jaar vervangen door een vaste constructie. Door de bouw van een polyvalente zaal zullen er optredens, sportmanifestaties, recepties en feesten kunnen georganiseerd worden.

De officiële start van het nieuwe zomerseizoen 2010 is voorzien vanaf het weekend van Pasen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background