17 mei 2021

Grote werken aan Provinciebaan gestart

De Provinciebaan in Zottegem (Elene) wordt vanaf vandaag vernieuwd. In eerste fase wordt het deel van de Europaweg tot het kruispunt met de Boerestraat en de Elenestraat vernieuwd. Ook het fietspad krijgt een nieuwe laag asfalt. Door de werken is de weg afgesloten.

Vanaf half juni wordt vermoedelijk ook ter hoogte van de Elenestraat gewerkt. Er komen tijdelijke verkeerslichten om het in- en uitrijden van de Elenestraat te regelen.

Lokaal verkeer dat de Boerestraat wil bereiken doet dat via de Steenbekestraat en Alkeveld. Wegrijden kan via de Bottelweg. Om (zwaar) sluipverkeer tegen te gaan worden de Dassegemstraat, Fonteinstraat en de Nieuwegestraat tijdelijk enkel toegankelijk voor lokaal verkeer. Verkeer richting Balegem wordt omgeleid via de Europaweg (N42), IJshoute en de Molenstraat.

Doorgaand verkeer richting Herzele en Erpe-Mere wordt omgeleid via de Elenestraat, Bruggenhoek, Buke en de Europaweg. Verkeer richting Zwalm volgt dezelfde omleiding in omgekeerde richting.

Doorgaand verkeer richting Oudenaarde en zwaar verkeer (+3,5 ton) volgen de omleiding via de N42, E40, de E17 en de N60. Alle fases samen zullen tot 2025 duren.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background