18 okt 2009

Grootscheepse controleactie in actie


 

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de lokale politie van Geraardsbergen/Lierde een grootscheepse actie gehouden in de horecazaken in de regio. In totaal namen 25 agenten deel aan de actie.

De controles gebeurden naar aanleiding van de aanhoudende overlast in en rond bepaalde horecazaken. Aan de controle werkte ook de RVA, RSZ, inspectie sociale wetten en het federaal voedselagentschap mee.

De politie controleerde 156 personen, pakte 2 geseinde personen op en betrapte 3 zwartwerkers.

Daarnaast werden ook 3 processen-verbaal opgesteld voor het schenden van het rookreglement en 2 horecazaken kregen een pv voor het overtreden van de boekhoudwetgeving. Een lokale pittazaak kreeg een boete voor het niet respecteren van de hygiënische voorschriften en een nachtwinkel kreeg een pv voor het verkopen van vervallen producten. Een afterclub in Ophasselt werd gesloten en blijft dicht tot nader order.

“De afterclub werd gesloten op basis van vaststellingen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Het onderzoek is lopend en laat op dit ogenblik niet toe verdere informatie te verstrekken” zegt korpschef Kristof De Pauw. Waarschijnlijk wordt maandag meer info gegeven.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background