1 jul 2004

Groots schilderij wordt morgen opgehangen

Kunstschilder Antoine Van Riet is klaar met zijn groots schilderij dat hij maakte naar aanleiding van de doortocht van de Ronde van Frankrijk.
Het werk van 8 bij 12 meter wordt morgen omstreeks 9.30 opgehangen aan de inkom van de Bartholomeuskerk op de Markt van Geraardsbergen.
Het schilderij bestaat uit verschillende bekende elementen van onze stad.
De visjes, de rood-gele kleuren en de kasseien. Deze harde porfierstenen verwijzen naar het zware Rondewerk dat de renners ook in onze stad voor de wielen wordt geschoven. Rik Leeman stelde zijn bedrijfsruimte in de Brugstraat ter beschikking, het grote zeildoek werd geschonken door de firma Van der Schueren uit Smeerebbe. Een andere firma uit Oudenaarde schonk de verf. Dit grootse werk ergens ophangen vormde een zware uitdaging voor de werkmannen van de stad Geraardsbergen. Werkleider Clairi Bienvenue opteerde voor de inkom van de kerk op de Markt.
Het kunstwerk van de 61 jarige Antoine Van Riet is vanaf morgen te bewonderen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Mazoutspoor


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background