22 aug 2008

Groene kaaien en overlast

Buurtbewoners klagen over het onkruid langs de kaaimuren aan de Dender in Geraardsbergen. Zowel aan de Kaai als de Begijnhofkaai woekert er onkruid op de kaaimuren.

Het onderhoud van de kaaimuren is de verantwoordelijkheid van de Vlaamse overheid. Die begonnen dit jaar aan het onderhoud, maar moesten de werken staken na een klacht. Eén van de omwonenden had een klacht ingediend omdat er groenafval in de Dender zou terecht gekomen zijn. Vorig jaar waren het de stadsdiensten van Geraardsbergen die genoodzaakt waren om het klusje zelf te klaren.

Naast het onkruid op de kaaimuren, klagen de inwoners ook over hangjongeren. Die komen regelmatig samen aan het overdekte bankje. Regelmatig worden er wagens beschadigd. De buurtbewoners vrezen dat, nu er camera’s komen aan het jeugdcentrum, de jongeren zich zullen verplaatsen naar de Kaaien.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background