18 jan 2011

Groen! wijst vinger naar stadsbestuur

Groen! Geraardsbergen vindt dat het voltallige schepencollege van Geraardsbergen verantwoordelijk is voor de wateroverlast in Geraardsbergen.

“Burgemeester De Chou bleef in een VRT-interview het antwoord schuldig waarom er nog steeds bouwvergunningen worden toegestaan voor de moerassige gebieden in Overboelare en verwees naar de schepen van ruimtelijke ordening (Eric Spitaels – red.). Maar het is toch het voltallige schepencollege dat collegiaal beslist?”, bemerkt Johan De Weerdt van Groen! Geraardsbergen.

Groen! protesteerde reeds in 2003 dat er bouwvergunningen werden afgeleverd voor woningen die worden opgetrokken in risicogebieden voor overstromingen. “Het stadsbestuur van Geraardsbergen, sinds 2000 Spa-VLd, heeft niets bijgeleerd tussen 2003 en 2011”, vindt De Weerdt.

Groen! heeft de stad intussen een overzicht gevraagd van hoeveel bouwvergunningen er werden toegekend in Overboelare tussen 2003 en 2011.

Guido De Padt (Open Vld), verantwoordelijk burgemeester tot 2006, reageert: “Stellen dat wij de vergunningen zomaar hadden moeten weigeren, is een ontkenning van de juridische realiteit. Zonder een wijziging van het gewestplan en een correcte (planschade)vergoeding van de eigenaars, kon/kan men gewoonweg geen absoluut bouwverbod opleggen. Ludo Sannen was op het ogenblik dat de watertoets werd ingevoerd Vlaams minister voor Groen!.”. De Padt vraagt zich af waarom hij op dat ogenblik geen gewestplanwijzigingen heeft geclaimd. Volgens De Padt omdat men geen financiële verantwoordelijkheid wou opnemen naar de eigenaars toe. “Nu iedereen gaan stigmatiseren, vind ik dan ook van een bedenkelijk niveau”, aldus De Padt.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background