26 dec 2008

Groen vraagt veilige voet- en fietspaden

Naar aanleiding van het tragische verkeersongeval in Zarlardinge op Kerstavond vraagt Groen! Geraardsbergen opnieuw naar de nodige budgetten voor veilige voet- en fietspaden. De partij vraagt, net zoals omnisportvereniging Farao, om voet- en veldwegen gebruiksklaar te maken voor de zwakke weggebruiker.

“Het stadsbestuur kan wel degelijk zelf het initiatief nemen voor de aanleg van veilige paden langs gewestwegen. De Vlaamse Overheid betaald 80% tot 100% terug van de werken.” zegt Johan De Weerdt van Groen! Geraardsbergen.

Groen! pleit om de budgetten te wijzigen in het voordeel van de schepen van Fietsbeleid en de burgemeester die verantwoordelijk is voor verkeer, zodat er een echt beleid kan gevoerd worden.

“Wat zijn we met dure standbeelden in de deelgemeenten als we ons niet veilig kunnen verplaatsen om er naar gaan te kijken!?” aldus De Weerdt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background