20 jun 2008

Groen! tegen leemontginning

Op vrijdag 20 juni organiseerde Groen! Zuid-Oost-Vlaanderen een busreis langsheen verschillende gebieden in de streek die mogelijks in aanmerking komen voor grootschalige leemontginning. De tocht ging langs Denderleeuw, Ninove, Geraardsbergen en Oudenaarde.

De Vlaamse parlementsleden Rudi Daems en Vera Dua reisden mee op de bus. Ze werden op de verschillende locaties te woord gestaan door de lokale Groen! voorzitters of mandatarissen en door de leden van de plaatselijke actiecomités.

Volgens Groen! zouden 107 hectare waardevolle gronden onherstelbaar beschadigd worden. Het project zou ook geen lokale industrie of tewerkstelling creëren.
Groen herhaalt dan ook de vraag om de huidige plannen stop te zetten. Er moet een nieuw voorontwerp komen dat wel beantwoordt aan de doelstellingen zoals vooropgesteld in het Oppervlaktedelfstoffendecreet van 2003. Het legt de nadruk op duurzame ontginning, zuinig ruimtegebruik, zuinig aanwenden van delfstoffen, het aanmoedigen van alternatieven voor leem, en op inspraak van de burger.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background