15 sep 2006

Groen! met originele affiche

Groen! Geraardsbergen brengt een reproductie van een kunstwerk van de hand van Ann Dhaenens uit als start affiche voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ann woont in de gemeente Lierde en is reeds ruime tijd als kunstenares aan het werk.

De affiche geeft Mannekenpis weer met onderaan een afbeelding van een visje, dit benadrukt de vruchtbaarheid van Geraardsbergen dankzij de Dender.

Deze rivier kreeg het zwaar te verduren door allerhande vervuiling. Dankzij de inzet van verschillende milieuverenigingen werd deze vervuiling teruggedrongen en kan men weer vissen op de Dender.

Het schilderij van Ann Dhaenens is oorspronkelijk gekleurd met als hoofdtoon groen. De reproductie is een zwart-wit voorstelling met als titel: “Kleur Geraardsbergen Groen” Symbolisch voor het verder uitbouwen van onze bossen en natuurgebieden, die steeds meer aan economisch belang winnen: toerisme.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background