27 mrt 2011

Groen! gekant tegen doortrekking N42

De partij Groen! is gekant tegen de doortrekking van de N42.

Volgens Groen! zal de rechttrekking van de weg, ter hoogte van Sint-Lievens-Esse, meer doorrijdend verkeer richting Antwerpen aantrekken. “De ingreep zal geen nieuwe jobs voor de streek meebrengen. Er komt meer sluip- en vrachtverkeer dat de E40 en de E17 zal wil vermijden. Het gevolg is dat de verkeersveiligheid op verschillende kruispunten zal toenemen”, aldus Elisabeth Meuleman en Filip Watteeuw van Groen!

Beide parlementsleden vroegen in de commissie Openbare Werken een hoorzitting rond de doortrekking van ondermeer de N42 Wetteren-Geraardsbergen. De vraag werd echter geweigerd door de meerderheidspartijen.
Groen! wou met de hoorzitting buurtbewoners, natuurverenigingen, boerenbond, economen en verkeersdeskundigen aan het woord te laten in het parlement om zo aan te tonen dat de doortrekking niet nodig is.

Groen! had eerder deze week samen met enkele andere groepen betoogd tegen de rechttrekking van de N42 in Sint-Lievens-Esse naar aanleiding van het bezoek van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background