29 jun 2006

Groen! en SP-a vormen kartel

Groen! en SP-a Lierde vormen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van eind dit jaar een kartel. Beide partijen bekommeren zich over milieu, ouderenzorg en verkeersveiligheid. Johan Persyn wordt de bezielende lijsttrekker.


Wim Thienpont en Christine Du Pont

Op de vierde plaats staat Christine Du Pont voor Groen! “In Lierde woont een groot aantal senioren, nochtans is Lierde de enige gemeente in Oost-Vlaanderen zonder enige erkende voorziening voor senioren. Ouderen verdienen respect en de nodige zorg. Daar moet dringend werk van gemaakt worden. Een andere dringende nood is de verkeersveiligheid. Een beter beleid op dat vlak kan heel wat menselijk leed voorkomen. Het is toch niet te geloven dat zelfs in wijken met veel ouderen en kinderen snelheidsduivels vrij spel hebben.”

Op de vijfde plaats staat Groen!voorzitter Wim Thienpont: “Lierde is de enige gemeente in de Vlaamse Ardennen zonder bos of park, een beetje cynisch niet? Ik werk mee met een plaatselijk actiecomit√© dat vaststelde dat sedert 1990 een 5.000 bomen gekapt werden waarvan er nauwelijks enkele honderden heraangeplant werden. De plaatselijke overheid laat maar betijen. Ook van het energiezuinig maken van sociale en andere woningen willen we een punt maken. De gemeente kan helpen om advies en premies te geven. Trouwens, Lierde staat op de 299e plaats op 306 gemeenten wat de kwaliteit van woningen betreft. Er is dus nog werk.”

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background