26 jan 2006

Groen! dient klacht in bij gouverneur

Groen! Geraardsbergen heeft klacht neergelegd bij de Gouverneur van Oost Vlaanderen de heer André Denys i.v.m. de gang van zaken omtrent het afsluiten van een mondeling contract met de BVBA Audenaert over het storten van inerte afval (steenpuin) en omdat er geen openbare of beperkte openbare aanbesteding werd uitgeschreven door het stadsbestuur.

Openbare werken van stad Geraardsbergen kon tot 2003 hun steenpuin kwijt bij de firma Coessens maar deze stopte de overeenkomst met stad Geraardsbergen en door het lange talmen (na drie maand was er nog steeds geen nieuwe stortplaats of aannemer gevonden) werd dan maar via een telefoontje aan een goede vriend, de heer André Audenaert, het probleem opgelost.

De firma Aquastructo uit Lasne Wallonië leverde (illegaal) de stortingsformulieren aan de stad, stad Geraardsbergen reed met zijn vrachtwagens naar het stort Fort-Labiau in d’Hoppe (illegaal), daar werd gefactureerd aan Aquastructo. Het stadsmagazijn stelde dan een formulier voor het opmaken van een bestelbon op aan het college, het college van Burgemeester en Schepenen stelde aan de hand van dat formulier een verzoek op (bestelbon) aan de firma Algrobo uit Laarne om prestaties te leveren – eigelijk een verzoek om een factuur op te stellen. En de firma Algrobo stuurde dan een factuur naar stad Geraardsbergen. Op zijn beurt betaalde Algrobo de sa Aquastructo. Geen van de betrokkenen deed aangifte bij OVAM. Algrobo kreeg een milieuheffing voorgeschoteld door OVAM van 750 000

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Bewonersrecord


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background