6 dec 2007

Gratis verzekering voor vrijwilligersorganisaties

Sinds 1 juli 2007 biedt het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, met financiƫle steun van de nationale loterij, een gratis verzekering aan voor vrijwilligersorganisaties. De meeste verenigingen en organisaties die al lang met vrijwilligers werken, zijn meestal voldoende verzekerd. De vrijwilligerswet legt hen ook een verzekeringsplicht op.

Deze gratis verzekering vervangt de jaarverzekering van de leden en vrijwilligers bij de gekende verenigingen niet, maar kan wel ingeschakeld worden bij activiteiten waar men sporadisch een beroep doet op extra vrijwilligers.

Feitelijke verenigingen die kleinere, spontane en occasionele initiatieven organiseren hebben geen verzekeringsplicht. Toch is het aan te raden ook deze vrijwilligers te beschermen door een verzekering. Het provinciebestuur richt zich met deze gratis vrijwilligersverzekering, in hoofdzaak tot deze vorm van vrijwilligerswerk, ook in 2008.

Wie volgend jaar wil gebruikmaken van de verzekering, kan een erkenning aanvragen via het lokaal loket vrijwilligerswerk van zijn gemeentebestuur. Heeft het gemeentebestuur geen loket, dan kan men de aanvraag rechtstreeks sturen naar het Provinciaal Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Organisaties die al in januari 2008 een activiteit plannen, moeten de aanvraag tot erkenningĀ voor 14 december 2007 aan het provinciebestuur bezorgen. Voor wie later in het jaar een activiteit organiseert, is dat ten laatste zes weken voor de activiteit.

Bijkomende informatie en aanvraagformulieren vindt je op www.oost-vlaanderen.be/vrijwilligerswerk.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background