13 jul 2009

Gouverneur roept schepencollege op matje

De burgemeester en schepenen van Geraardsbergen gaan vanaf heden twee maal per jaar, in een openbare zitting, verslag uitbrengen over de mandaten die ze uitvoeren, naast hun functie als schepen. Daarnaast zullen ze ook meer informatie geven over het beleid van de vereniging waarin ze een mandaat uitoefenen.

De zittingen komen er naar aanleiding van een klacht van Vlaams Belang Geraardsbergen. Gemeenteraadslid Stéphan Bourlau had bij de schepenen aangedrongen op meer informatie over hun mandaten. De acht schepenen en burgemeester weigerde dit echter te doen, waarna Boulau opnieuw een klacht indiende bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Precies één jaar geleden had de gouverneur de schepenen al verplicht hun vergoedingen en presentiegelden of wedden bekend te maken. Maar ook toen weigerde verschillende schepenen dit te doen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background