9 jan 2004

Goede cijfers voor het ASZ

In vergelijking met vorige jaren deden in 2003 heel wat meer jonge moeders een beroep op de materniteit van het ASZ-ziekenhuis in Geraardsbergen. De renovatie van de kraamafdeling en het stijgend vertrouwen van de bevolking in de instelling verklaren het succes.

De kraamafdeling was vele jaren het zorgenkind van het voormalige Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, toen nog onder stadsvlag. Sedert de fusie van het ziekenhuis met het Aalsterse ASZ gaat het echter de goede kant uit.

Het ASZ investeerde sedert de fusie fors in de materniteit. Er werd 1,25 miljoen euro uitgetrokken voor de renovatie van de afdeling. De patiëntenkamers werden vernieuwd en er kwam een verloskwartier met twee verloszalen waarvan één met bevallingsbad en relaxatieruimte.

De cijfers van 2003 zijn ronduit boven alle verwachtingen. 249 moeders deden een beroep op de materniteit van het ASZ, in 2002 waren er dat nog maar 190. De forse stijging bevalt ook burgemeester Guido De Padt. “Vroeger had het ziekenhuis van Zottegem nogal wat aantrekkingskracht, maar het tij lijkt te zijn gekeerd. Het ASZ heeft intussen aangetoond zeer sterk te staan in vrijwel alle medische disciplines en krijgt ook het vertrouwen van de huisartsen die vroeger gemakkelijk naar Zottegem en Aalst doorverwezen.”

De Padt stipt wel aan dat de schulden van het vroegere Onze-Lieve- Vrouwziekenhuis, die dateren van voor de fusie, nog steeds hun stempel drukken op de stadsfinanciën. De tekorten bedragen ruim 12,5 miljoen euro en worden versneld afbetaald door de stad. “De medische dienstverlening en de werkgelegenheid zijn een uitstekende zaak voor de stad. De tekorten wegen wel zwaar op de stadskas.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background