2 apr 2010

Gezellige drukte op Hapje Tapje

Er heerste donderdagavond een gezellige drukte in het handelscentrum van Geraardsbergen. De vzw verenigd handelscentrum organiseerde op de vooravond van goede vrijdag traditiegetrouw “Hapje Tapje” , vroeger genoemd “schuun vlies”. Alles stond in het teken van “onverbloemd”.

De meeste handelaars lieten hun winkel heel de avond open en er werd voor de nodige randanimatie gezorgd in de straten. Hier en daar werden extra kortingen gegeven.

Een genevertje, een tas warme soep en een lekkere wafel kon je aan uiterst democratische prijzen verkrijgen bij de deelnemende handelaars. Ook snoepjes en paaseitjes werden aan de kleinsten uitgedeeld. Op het Stationsplein kon je terecht voor een fuif.

Jaren terug waren het de beenhouwers van de stad die hun etalage extra mooi versierden op witte donderdag. Maar nu worden alle uitstalramen maandelijks vakkundig aangekleed. In het verleden was het ook zo dat iedereen met Pasen zijn mooiste kleren aantrok om naar de Paasmis te gaan.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background