21 jul 2010

Gevaarlijke verkeerseilanden op Herhout

Op de N495, de verbindingsweg tussen Viane en Edingen, werden er ter hoogte van Herhout twee verkeerseilanden geplaatst.

Dat gebeurde in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant. Enkel de verkeerssignalering op het wegdek moet nog aangepast worden. De oude geverfde lijnen zijn nog duidelijk zichtbaar, waardoor er verwarring kan ontstaan.

De bevoegde aannemer die de zelfwerkzaamheden moet uitvoeren is echter nog in jaarlijks verlof. Daardoor lijkt het of er plots in het midden van het wegdek een obstakel staat.
Burgemeester Pierre Deneyer is op de hoogte van deze gewijzigde situatie.”Ik werd op de hoogte gebracht door een buurtbewoner van de N495 dat de verkeerssituatie op het wegdek veiliger kon. Ik ben ter plaatse gaan kijken en heb onmiddellijk de bevoegde technische dienst van de gemeente de opdracht gegeven om de verkeerseilandjes geel te laten schilderen en zo de veiligheid voor de voorbijrijdende bestuurders te verhogen”,aldus de Galmaardse burgemeester.”Van zodra de aannemer uit verlof is wordt het wegdek aangepast en geverfd met de nodige signalisatie. Doordat het om een gewestweg gaat mag de gemeente zelf geen aanpassingen uitvoeren.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background