27 aug 2010

Geraardsbergse stadsadministratie doorgelicht

De stadsadministratie van de Geraardsbergen heeft een controle gekregen van het maandblad Test-Aankoop.

De consumentenorganisatie stuurde haar onderzoekers op pad bij 159 gemeenteadministraties. Bedoeling was uit te vissen hoe het precies zit met de dienstverlening bij de dienst ‘burgerlijke stand’. 1 op de 3 gemeenten scoort niet goed op het vlak van dienstverlening.

Test-Aankoop voerde het onderzoek ook al uit in 2006. Algemeen haalt Geraardsbergen een goede beoordeling op de aanduiding van de openingsuren, de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en het gemak waarop de loketten teruggevonden kunnen worden. Enkel voor de openingsuren zelf wordt er zwak gescoord. Test-Aankoop onderzocht in welke mate de dienst ‘Burgerlijke Stand’ buiten de normale kantooruren geopend is en dus of zij voldoende toegankelijk is voor de werkende bevolking. Aangezien de dienst in Geraardsbergen slechts 1 avond per week geopend is (en niet op zaterdag), krijgt ze hiervoor een zwakke beoordeling.

Geraardsbergen scoort wel goed op de gemeentetaksen (reispas voor volwassenen en voor kinderen, internationaal rijbewijs). Enkel voor de reispas voor volwassenen wordt slechts 5 euro taks gerekend bovenop de productiekosten van het document. Hiermee bevindt de stad zich onder het gemiddelde van de onderzochte steekproef (11 euro).

Test-Aankoop testte de dienst burgerlijke stand op inlichtingen aan het loket i.v.m. aanvraag van een reispas, telefonische inlichtingen i.v.m. aanvraag Kids-ID en inlichtingen via mail omtrent renovatiepremies. Voor dit laatste scenario behaalde Geraardsbergen de maximumscore. Voor de 2 eerste scenario’s werden de enquêteurs slechts matig verder geholpen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background