11 jun 2009

Geraardsbergse scholen sensibiliseren

Sinds 2002 bestaat in Vlaanderen het decreet Gelijke Onderwijskansen. De focus van het decreet ligt op kinderen uit kansarme allochtone en autochtone gezinnen.

Via afspraken en gezamenlijke acties proberen de lokale overlegplatforms (LOB’s) te vermijden dat sociale kansarmoede zou leiden tot leerachterstanden, ook in Geraardsbergen.

Kleuterparticipatie, of met andere woorden het tijdig inschrijven en regelmatig aanwezig zijn van kleuters en peuters in de kleuterschool, is een van de belangrijkste manieren om in het basisonderwijs te werken aan gelijke onderwijskansen.

In Geraardsbergen focusten de LOB’s zich op het belang van het regelmatig aanwezig zijn van ingeschreven kinderen en mikken daarbij op de komende schooljaren.

Door een gezamenlijke aanpak willen de scholen in Geraardsbergen sensibiliseren met een affiche, brochure en een korte film bestemd voor de ouders van kleuters. Die zullen vanaf volgend schooljaar ingezet worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background