20 sep 2018

Geraardsbergse reuzengilde bestaat 30 jaar

30 jaar reuzengilde geillustreerd in boek Kere Weer Om.

De reuzengilde  bestaat 30 jaar. Dat werd woensdag gevierd in het stadhuis van Geraardsbergen, met als hoogtepunt de uitgave van een boek. ‘Kere Weer Om’ is rijkelijk geillustreerd met archieffoto’s, verzorgd door Mathieu Stukkens en Dean De Smet. 

Een zichtbaar ontroerde voorzitter Germain Duhau kondigde tijdens zijn dankwoord zijn vertrek aan bij de reuzengilde. Hij stond mee aan de wieg bij de oprichting ervan.

Goliath en Kinneke Baba kwamen nog een laatste keer tot leven in een ludieke reuzensketch, gebracht door Chantal Van Ongevalle en Philip De Temmerman.

‘Giesbaargs van’t Vat’ heeft een lied geschreven over de reuzen. Dit collectief met onder meer Stefaan De Neve en Emmanuel Lion schrijft liedjes in het Geraardsbergs dialect.

Voor het 30-jarig bestaan werd er een nieuwe mystamp uitgebracht door de koninklijke filatelieclub van Geraardsbergen. Verkrijgbaar in het infokantoor op de Markt.

 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background