26 mei 2010

Geraardsbergse reuzen kregen restyling

De drie reuzen van Geraardsbergen hebben een opknapbeurt gekregen.

Goliath, Gerarda en Kinneke Baba vormen net zoals de Muur, Manneken Pis en Mattentaart tot het cultuurpatrimonium van de stad Geraardsbergen.


de leerkrachten van het sint-Catharinacollege

De studierichting haartooi van het Sint-Catharinacollege, onder leiding van leraressen Marleen Mertens, Lien Van Schoors en Peggy Van Hamme, kregen de moeilijke opgave en de uitdaging om van het oude kapsel van reuzin Gerarda iets prachtig te maken. De reuzin meet 4.16 meter en weegt maar liefst 98 kg. Haar echtgenoot Goliath meet 4,75 meter en weegt 122 kg, de reus zijn hoofd alleen al weegt 25 kilogram. Kinneke Baba is met 2,5 meter de kleinste spruit van de reuzenfamilie en weegt nog steeds 60 kg.

Ook de gezichten van de drie reuzen werden herschilderd. Daarvoor zette Lieve Bauwens zich in. Medewerkers Marc Moulaert en Dirk De Bodt van de stad Geraardsbergen hebben de helm van Goliath volledig vernieuwd in zijn oorspronkelijke versie.

“De reuzenfamilie mag gezien worden. Daardoor mag ze vanaf nu terug internationaal gaan optreden”, zegt schepen van feestelijkheden Eric Spitaels. “Dit weekend zijn de reuzen te zien op de 8ste internationale reuzenstoet in Maastricht. Ook tijdens het Internationaal Hooghuys draaiorgelfestival op 12 september zullen de reuzen opgesteld staan op het Stationsplein van Geraardsbergen. De Geraardsbergse reuzengilde is heel erg fier op de realisatie van de opknapbeurt en zal Geraardsbergen promoten als volwaardige ambassadeurs in binnen en buitenland.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background