11 feb 2018

Geraardsbergse reuzen focussen op feestjaar 2018

2018 wordt druk jaar voor de Geraardsbergse reuzen.

De  reuzen gaan zich dit jaar volledig richten op de activiteiten in Geraardsbergen. Reden hiervoor is het feest van 950 jaar Stadskeure. De uitstappen blijven beperkt, maar Lessen en Rupelmonde blijven op de agenda staan.

Naast de traditionele activiteiten zoals Krakelingen en de Processie van Plaisance, wordt er een boek uitgebracht over 30 jaar Reuzengilde, en zal Geraardsbergen door ‘Reuzen in Vlaanderen’ erkend worden als ‘Reuzenvriendelijke stad’.

Op de jaarlijkse kapitteldag van De Broederschap van het Manneken Pis zullen de reuzen prominent aanwezig zijn voor de feestdag van de kleinste inwoner van Geraardsbergen. Dit op 3 juni. Dit belooft een dag vol verrassingen te worden. 

De aandacht gaat eveneens uit naar Kinneke Baba. Zij zal aanwezig zijn op het stripfestival in de Spiraal op 18 maart, en enkele buurtfeesten.

De Reuzengilde is alvast beginnen oefenen. Enkele potentiële nieuwe reuzendragers worden momenteel aan proeven onderworpen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background