28 jun 2010

Geraardsbergse Markt misnoegd over braderie

De braderie van Geraardsbergen trok het afgelopen weekend, mede door het goeie weer, heel wat bezoekers. Een groot contrast met de Markt van Geraardsbergen.

Volgens Eric Martens, lid van de Handelsraad en tevens horeca uitbater, gijzelt het handelscentrum de zaken op het Marktplein. “Door de braderie waren alle straten in het stadscentrum afgesloten. Ook in de Brugstraat stonden kraampjes waardoor de toegangsweg naar de Markt werd afgesloten”, zegt Martens. “Daardoor bleven de  terrasjes op de Markt, ondanks het mooie weer, Siberisch leeg.”

De vzw Handelscentrum, organisator van de braderie, werd begin dit jaar onder de doopvont gestoken. De vzw behartigt sindsdien niet enkel de Grote-, Brug-, Lessense- en Oudenaardsestraat, maar heeft ook het voormalige Stationspleincomité onder haar hoede. Een samenwerking of -smelting met het Marktpleincomité was er tot op heden nog niet, maar werd niet uitgesloten.


Horeca uitbater Eric Martens

“Enkele maanden geleden deed ik een oproep tot een écht verenigd handelscentrum en werd er over een “uitgestoken hand “gepraat. Ik denk dat die hand ergens in een broekzak is blijven zitten,” aldus Eric Martens. De horeca uitbater wil het punt op de volgende handelsraad bespreken en de schepen van middenstand erover interpelleren.

Unizo Geraardsbergen is voorstander van een verzoening tussen de twee comités. “We zullen dan ook trachten de onderhandelingen te starten tussen de beide partijen”, zegt Unizo-voorzitter Robin Schryers. De Unizo-frontman hekelt ook de verkeersborden ‘ernstige verkeershinder in de binnenstad’ die bij festiviteiten worden opgesteld. “Dit werkt afschrikkend voor de dagje toerist! Wij gaan samen met het stadsbestuur naar een oplossing zoeken”, besluit Schryers.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background